DİL POLİTİKASI ve TANINMA

Dil Politikası

İzmir Bakırçay Üniversitesi’nde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ndeki Yönetim Bilişim Sistemleri (YBS) bölümü hariç tüm bölümlerde öğretim dili Türkçedir. Bu nedenle, sadece İngilizce dilinde yeterli olmayan YBS öğrencilerinin Yabancı Diller Yüksek Okulu’ndaki bir yıllık İngilizce programına kaydolmaları gerekmektedir. Öğrenciler bu programı geçtikten sonra, YBS programının ilk yılında kayıt yaptırabilirler. Öğretim dili Türkçe olan programlara kayıtlı olan öğrencilere birinci sınıflarının her döneminde zorunlu İngilizce dersi verilir. Ayrıca, hareketlilik programına katılmak isteyen öğrencilere, hareketliliklerinden önce kurumsal destek ile bir İngilizce kursu sunulacaktır.

Erasmus hareketliliğine katılmak isteyen öğrenciler, Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılan İngilizce sınavına gireceklerdir. Bu sınavı geçen öğrenciler Erasmus hareketliliği için başvurabileceklerdir.

İzmir Bakırçay Üniversitesi, gelen öğrencilere ve personele kaldıkları süre boyunca Türkçe dil kursu sunacaktır. Bu ders başarıyla tamamlandığında AKTS kredisi verilecektir.

Tanınma 

Değişim programlarına katılan ya da kurumlar arası protokol ile yurt dışında öğrenim gören tüm öğrenciler not ve kredilerinin uygunluğu ölçüsünde Üniversitemiz tarafından istisnasız kabul edilmektedir. Üniversitemizin yurt dışına gidecek öğrencilerden Bölüm Koordinatörü ve Uluslararası İlişkiler ve Değişim Programları Koordinatörü tarafından önceden onaylanmış bir Öğrenim Anlaşması (Learning Agreement) talep edilmektedir. Her iki üniversitenin de ders listesi ve ders intibakları bulunan Öğrenim Anlaşmasının ilgili birimin Yönetim Kurulunun onayından geçmesi gerekmektedir.

Değişim Programı kapsamında giden öğrenciler döndükten sonra aldıkları ders/dersler öğrenim gördüğü kurumun gönderdiği not dönüşüm çizelgesi dikkate alınarak İzmir Bakırçay Üniversitesindeki ilgili döneme transfer edilmektedir.